Mila


 Bonachón Odila

Mila jalostustietokannassa

**Mila pääsi 14.9.2018 koirien taivaaseen, nyt saa rakas olla vaillla jatkuvia kipuja**

Mila, Mimmu, Mimmeli, Mii, Mimu - rakkaalla lapsella on monta nimeä :)

Mila on erittäin ihmisrakas ja lähestyy mielellään vieraitakin ihmisiä. Toki välillä sekin on hieman pidättyväinen, riippuen siitä miten ihminen sitä lähestyy. Mutta esim. treenihallilla voisi mennä kaikkien syliin paijattavaksi. Ulkona vapaaksi päästyään se loikkii ja poukkoilee kuin villi kakara, se todella rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mila on kaikkien koirien kaveri ja haluaisi aina kovasti leikkiä. Tosin Mila painii vähän turhan rajusti joidenkin koirien mielestä, liekö oppinut Ettan kanssa ihan omanlaisensa painileikit.

Sisällä Mila on yleensä hyvin rauhallinen (paitsi kun turkki on märkä..) ja se käyttää hyväkseen kaikkia ihmisiä kierällä tavalla. Milloin se on nojaamassa sohvalla istuvaa ihmistä koko koiran mitalla ja milloin se painaa pään jalan päälle. Mila haluaa olla lähellä. Ei se vaadi rapsutuksia, se haluaa vain olla vieressä. No joskus se kyllä vaatiikin tuttuja ihmisiä nostamalla tassun jalan päälle. Mutta kuka voi vastustaa katsetta, jolla se kertoo, että voisit vaikka vähän rapsuttaakin. Ei pakko ole, mutta voisit.

Sisällä Mila on opettanut Ettalle, että vieraat pitää haukkua, mutta onneksi molemmat rauhoittuvat haukkumiselta hyvin nopeasti. Tai Mila rauhoittuu. Sisällä Mila jännittää joitain ihmisiä, mutta kun huomaa ettei vaaraa ole, niin kavereita ollaan. Se lukee todella paljon ihmisiä ja on jännä huomata sen reaktiot eri ihmisiin. Ulkona Mila ottaa vieraat yleensä tosi reippaasti vastaan. Tosin ei se sielläkään kaikkien halua silittävän itseään "uhkaavasti ylhäältäpäin".

Mila harrastaa agilitya, tokoilua ja vähän metsästysjuttuja. Katsotaan pääsisikö Mila lintumetsällekin joku syksy. Spanielien taipumuskokeen Mila on suorittanut hyväksytysti. Mila on myös laukausvarma, eikä piittaa tuon taivaallista ilotulituksestakaan.

Mila on kiva harrastuskaveri, jolla riittää intoa yhdessä tekemiseen. Mila on myös helppo motivoida. Yleensä kuitenkin vinkuva pallo lyö herkkunamitkin 6-0 :) Milahan tietysti itse päättää treeneissä millä lelulla/namilla leikitään.

Tietoja Milasta:

s. 22.1.2012
k. 14.9.2018
i. Caraydan Dios Mio "Romeo"
e. Bonachón Inez "Inez"

Lonkat: A/A (kuvattu 15.8.2013)
Kyynärpäät: 0/0 (kuvattu 15.8.2013)
Selkä: 15.8.2013 kuvattu terveeksi (ELL Kari Ventelä). 19.11.2015 otetusta röntgenkuvasta selvisi, että Milalla on 8. eli ylimääräinen lannenikama, joka on lyhyempi eli ns. välimuotoinen

Säkäkorkeus n. 42,9 cm
Paino 13,7 kg

Agility: Medi-3 (kilpaileminen lopetettu 2015 selkäongelmien vuoksi)
Näyttelyt 2012: KP ja ROP-pentu Seinäjoki 25.8.2012
Näyttelyt 2013: EH Kuortane 20.4.2013
Spanielien taipumuskoe hyväksytty 2013 -> SPA1

Sisarukset:
Bonachón Oscar
Bonachón Otso
Bonachón Ofelia
Bonachón Oodi
Bonachón Oosa
Bonachón Opri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti